Friday, August 7, 2020
Home EUROPEAN UNION FINLAND Honka joutui tyytymään tasapeliin pääsarjaan palanneen Hakan vieraana – Urheilu

Honka joutui tyytymään tasapeliin pääsarjaan palanneen Hakan vieraana – Urheilu

0
47
Honka joutui tyytymään tasapeliin pääsarjaan palanneen Hakan vieraana - Urheilu


Valkeakoski

Liigakentille palannut Haka todisti kuuluvansa kotimaiseen eliittiin, vaikka ensimmäinen mittari oli kova.

Valkeakoskelaisjoukkue sai vieraakseen vahvojen mitaliehdokkaiden joukkoon nostetun Hongan.

Teemu Tainion luotsaama ryhmä tarttui kovaan haasteeseen ennakkoluulottomasti ja nappasi heti pisteen 1–1 (1–0) -tasapelillä.

Isäntien osuma tuli ensimmäisen jakson lopussa Hongan topparin Robert Ivanovin virhearvioinnin jälkeen. Ivanov sysäsi Medon antaman kulmapotkun kädellään sivuun, koska ei ylttänyt päällä palloon.

Hakan kohuhankinta Eero Markkanen asteli itsevarmasti pilkulle ja sijoitti pallon varmasti sisään.

Markkanen onnistui maalinteossa jo lauantaisessa cup-välierässä HJK:ta vastaan ja on näin lupaavassa vireessä Hakan menestystä ajatellen.

Honka tuli tasoihin tunnin jälkeen, kun Nasiru Banahene niittasi irtopallon verkkoon. Ghanalaispuolustaja pääsi avopaikkaan, kun Hakan topparin Niklas Fribergin purkupallo kimposi huonoon paikkaan. Hongan tilanne mutkistui tuntuvasti toisen jakson puolivälin jälkeen, kun Jonas Levänen otti toisen keltaisen kortin ja joutui astelemaan suihkuun.

Hakan liiga-avaus oli odotetusti loppuunmyyty. Koronarajoitusten takia Tehtaan kentän lehtereille sai ottaa vain 1500 katsojaa. Tulijoita olisi ollut enemmänkin, mutta kaikki aikanaan. Varovaisuus on nyt viisauden alku.

Keskiviikkoiltana sulkeutui yksi ympyrä. Haka pelasi liigaottelun Tehtaan kentällä reilun seitsemän ja puolen vuoden tauon jälkeen.

Edellisen kerran tätä herkkua nähtiin 22.10.2012. Silloinkin vieraana oli Honka. Illan herkkuhetkistä vastasi Juha Pirinen. Valkeakosken oma poika ampui kamppailun ainoan osuman ja tarjosi joukkuekavereilleen mansikkakakkua ja mokkapaloja 21-vuotissynttäreidensä kunniaksi.

Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Hakan liigataival päättyi viittä päivää myöhemmin Vaasassa vierasvoitosta huolimatta.

Kun Haka putosi liigasta syksyllä 2012, valkeakoskelaisjoukkueelle ennustettiin nopeat paluuta parrasvaloihin, mutta Ykkösen visiitistä ei tullut todellakaan ranskalainen.

Haka joutui kärvistelemään valokeilojen ulkopuolella seitsemän toinen toistaan piinaavampaa kautta. Pahimpina hetkinä tarun loppuminen oli lähempänä kuin liiganousu. Edellisvuosien taloudenhoidosta piti maksaa raskasta veroa.

Vähitellen vanhoja rästejä saatiin hoidettua tiukan kulukuurin turvin. Samalla saatiin käännettyä myös urheilullinen kurssi.

Kun Teemu Tainio nostettiin päävalmentajaksi, Hakan odotukset nousivat korkealle. Silti viime vuoden loisto yllätti kaikki.

Haka jätti lähimmän uhkaajansa TPS:n lopulta peräti 19 pisteen päähän ja kärsi ainoan tappionsa juuri turkulaisille liiganousun varmistuttua edellisviikonloppuna.Source link