Tuesday, August 11, 2020
Home EUROPEAN UNION FINLAND Bottas kaahasi perjantain harjoituksissa toiseksi nopeimman ajan: ”Luotettavuushuolissa”on vielä mietittävää – Urheilu

Bottas kaahasi perjantain harjoituksissa toiseksi nopeimman ajan: ”Luotettavuushuolissa”on vielä mietittävää – Urheilu

0
62
Bottas kaahasi perjantain harjoituksissa toiseksi nopeimman ajan: ”Luotettavuushuolissa”on vielä mietittävää - Urheilu


Red Bullin Max Verstappen kirjasi nopeimman ajan formula ykkösten MM-kauden toisen osakilpailun harjoituspäivänä Itävallan Spielbergin radalla. Mercedeksen suomalainen Valtteri Bottas oli iltapäivän harjoituksissa toinen, 0,043 sekuntia Verstappenista.

Aamupäivän nopein, Racing Pointin Sergio Perez oli iltapäivän kolmonen ja hallitseva maailmanmestari, Mercedeksen Lewis Hamilton vasta kuudes. Alfa Romeon Kimi Räikkönen oli 13:s.

Bottas kirjasi päivästä kolmossijan aamuharjoituksista ja kakkossijan iltapäivän ajoista, sekä kaikkiaan 66 kierrosta. Suomalaiskuljettajan mukaan päivä oli ”hyvin hyödyllinen”.

”Oli paljon tehtävää ja analysoitavaa viime viikonlopun jälkeen, joten ensimmäisissä harjoituksissa yritimme lähinnä katsoa, olemmeko saaneet luotettavuushuolet hälvenemään. Siinä on vielä miettimistä, mutta luulen, että edistystä on tullut, joten se on hyvä juttu”, Bottas kertoi medialle harjoitusten jälkeen.

Lauantaille Spielbergin radalle on ennustettu huonoa säätä ja sadetta. Mikäli lauantain aika-ajoja ei pystyttäisi ajamaan, autojen lähtöpaikat määräytyisivät harjoitusten mukaan.

Skenaario on epätodennäköinen, mutta se sai tallit yrittämään harjoituksissa tavallistakin enemmän.

”Käytimme ylimääräisen rengassetin, koska huomenna sataa melkeinpä varmasti. Painoin vähän kovempaa tuon setin kanssa, ja vaikka tämä nyt ei ollutkaan sellaista kuin aika-ajoissa, niin hauskaa se oli”, Bottas sanoi.

F1:ssä ajetaan nyt ensimmäistä kertaa kaksi kisaa saman kauden aikana samalla radalla. Bottakselle Spielbergin rata alkaakin tuntua jo varsin tutulta.

”Nyt tuntui erilaiselta kuin viime viikonloppuna, meillä on yksi rupeama jo vyöllä tällä samalla radalla. Joten tunsin oloni todella luottavaiseksi heti alusta alkaen”, Bottas sanoi.

”Olo autossa tuntuu yhä hyvältä, mikä on hyvä, mutta loppujen lopuksi vasta kaksi seuraavaa päivää ratkaisevat.”

Iltapäivän harjoituksissa pelästytti Renaultin Daniel Ricciardon raju törmäys ratavalliin. Ricciardo linkutti radalta, mutta lääkärintarkastus totesi miehen olevan kunnossa.

Ajokki sai sen sijaan kovasti kolhua, ja Renaultin mekaanikoilla riittää hommia huomista aika-ajoa varten.Source link